Geschiedenis

Bar Bazaar? Wat is dat eigenlijk? 

 Bar Bazaar is ontstaan in 2017. Thomas Smith zocht adressen voor huiskamer optredens, Ive had toevallig een leeg café boven zijn magazijn. Niemand had kunnen vermoeden dat dit de start was van waar we ondertussen staan. 

1 paar gekregen lampen, wat verlengdraden en een podium van paletten en we gingen ervoor. Een micro? Dat is toch niet nodig in zo’n kleine zaal, we horen die zo wel... Het plezier was er niet minder om. Thomas speelde het dak eraf en we hadden de smaak te pakken. We? Dat waren toen nog Dries en Ive.  

Al snel was er het plan om 1x per maand een comedy avond te organiseren. De ene keer met meer succes dan de andere. Gaandeweg kochten we wel een micro, een box, een pot verf, …  

Vele avonden volgden met als uitschieters Johnny Trash mét bezoek van een vleermuis en de avond met Bart Cannaerts en Michael Van Peel. Helaas werd dat magazijn afgebroken en moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. 

In 2019 vonden we onderdak bij Liesbeth en Benjamin van de Novonov. Een oase van sfeer en gezelligheid. Check zeker hun site www.novonov.be of ga er op vrijdag eens iets drinken. Daar boekten we voor het eerst Kevin Van den Eynde als MC. Sindsdien is hij vriend van het huis en zowat onze vaste mc. Na een geslaagd seizoen met keer op keer uitverkochte avonden in hun gezellige zaaltje was het tijd om de vleugels opnieuw te strekken.

2020, de start van de tent in ‘den A3’ aan de kinderboerderij. Vol goede moed bouwden we de tent om tot een gezellige comedy plek. De openeningsavond met Jan Van Looveren was een schot in de roos. De maand erna hadden we Gery La Boule en Nigel Williams op bezoek. Intussen werd het tijd om een aantal zaken beter te regelen. De geboorte van de VZW was een feit. Bart, Filip en Stijn sprongen mee aan boord. 

 Door omstandigheden (jaja, je weet wel) moesten we wéér verhuizen. We hadden een grotere locatie nodig om social distance, bubbels en al die andere nieuwe woorden te kunnen regelen. We konden terecht in de hangar van onze buurman JP. 

2022, Cultuurcafe Hoboken  

Na een geweldige avond met Alyssa, Arianne en Jade doen we de hangar op slot! 

We gaan een samenwerking aan met het Cultuurcafe.  Naast hun diverse activiteiten voor een breed publiek lijkt een comedy-avond zeker een toegevoegde waarde.

2022 is ook het jaar waar we onze eerste uitstapjes maken, een open mic in het Maagdenhuis of Raf Coppens op een camping.. ja, zeker!

2023, Aspen Wilrijk -> Snowworld Antwerp
comedy met uitzicht op echte sneeuw, het kan zomaar.  Allen welkom in de skipiste van Snowworld.

 

Zin gekregen in een avondje comedy? Check onze webshop.

Groetjes, 

Bart, Filip, Stijn, Ive